Hlavní navigace

Friends+Me je šikovná česká služba, která umí příspěvky z G+ přeposlat na ostatní sítě

17. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud spravuje více účtů na sociálních sítích a rádi byste měli na všech stejné příspěvky, práci vám hodně ušetří služby třetích stran. Jinak byste se neobešli bez neustálého kopírování, vkládání a navíc bez možnosti publikování příspěvků naplánovat.

Proto vznikly nástroje jako HootSuite nebo Buffer, které dokážou správu sociálních sítí centralizovat. Letos přišla i konkurenční Friends+Me, která sice nemá tolik funkcí ani tak širokou podporu sítí, ale zato pochází z Česka. Stojí za ní Alois Bělaška, fanoušek Googlu+, který jednoho dne přestal stíhat spravovat ostatní sociální profily, a tak vymyslel řešení.

 

Ve Friends+Me je proto Google+ hlavní sítí, až k ní se připojují ostatní. Můžou jimi být Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr nebo App.Net. Co napíšete na G+, to vyjde i jinde. Nebo nemusí. Ve službě si můžete nastavit, aby příspěvky, které chcete publikovat na jiných sítích, byly podmíněny speciálním hashtagem, který napíšete do hlavního příspěvku. Příklad:

  • Ahoj, jak se máte? (Vyjde jen na G+.)
  • Ahoj, jak se máte? #twitter (Vyjde na G+ a zrcadleně i na Twitteru.)
  • Ahoj, jak se máte? #fb (Vyjde na G+ a zrcadleně i na Facebooku.)
  • Ahoj, jak se máte? #site (Vyjde na G+ a zrcadleně i na Twitteru a Facebooku.)

Do příspěvků můžete kromě textu vkládat i obrázky nebo odkazy. Ty se mohou zobrazit v čisté formě, nebo zkrácené přes Bit.ly. Příspěvky navíc nemusíte jen zrcadlit (funkce mirror), ale také přeposílat na ostatní sítě s odkazem na původní příspěvek na G+ (funkce grow). Nechybí ani plánovač vydání, to když si chcete sami určit, kdy dojde k publikaci.

Základní verze Friends+Me je zdarma. Ta vám dovolí jako zdrojovou sociální síť nastavit profil nebo stránku na G+ a pak vybrat až pět cílových sítí. Jimi mohou být opět stránky na G+ (nikoliv osobní profily); profily na Twitteru a App.Net; profily, stránky a skupiny na Facebooku a LinkedInu; soukromé a veřejné blogy na Tumblru.

Tarify za 5 až 59 dolarů měsíčně přidávají více účtů než jeden zdrojový a pět cílových. K jejich správě navíc můžete přizvat i další lidi, což se ale hodí jen ke stránkám. K osobnímu profilu nejspíš nikoho nepustíte.

Byl pro vás článek přínosný?