Hlavní navigace

FT: Google restartuje program Android One, představí smartphone za 50 dolarů

11. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na své loňské vývojářské konferenci Google I/O představil program Android One. Měl být trumfem na získání další miliardy zákazníků a smartphony s čistým Androidem a nízkou cenou cílily na rozvojové trhy v Asii. Už podle prvních čísel bylo zřejmé zklamání a poslední informace hovoří o necelém milionu prodaných kusů v Indii, která měla být pro smartphony hlavním odbytištěm.

Na druhou stranu nemůžeme Googlu upřít snahu. Na letošní Google I/O Androidu One a speciálně upraveným aplikacím pro pomalé sítě věnoval nezanedbatelné množství času. Dokonce pro rozvojové trhy upravil i svůj vyhledávač, který umí automaticky vypnout načítání obrázků na pomalých sítích a aplikace jako YouTube nebo Mapy včetně navigace naučil pracovat bez připojení úplně.

Google představil Android One

Podle informací The Financial Times však Google nad program stále zcela nezlomil hůl a v následujících několika týdnech plánuje představit nový smartphone, který údajně nabídne cenovku pod hranicí 50 amerických dolarů. Podle zdrojů The Financial Times má jít o klíčový faktor celého projektu Android One a jestli se mu nepodaří zlomit prokletí rozvojových trhů, je dost možné, že od něj Google začne pomalu upouštět.

Proto se rozběhly spekulace okolo výrobce, který by byl schopný takový smartphone vyrobit. V minulosti internetový gigant sázel primárně na lokální výrobce, kterým se nedařilo zařízení dostatečně promovat a i to byl jeden z důvodů vlažného zájmu.

 

Zdroj: The Financial Times, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku