Hlavní navigace

Nová loga, nové funkce. G Suite se mění na Google Workspace

6. 10. 2020

Sdílet

Práce z domova pravděpodobně zůstane silným fenoménem a Google se k němu vztahuje představením nového produktu. Či spíše staronového. Workspace není převratná novinka, nýbrž balík sdružující nástroje jako Gmail, Kalendář, Disk, Dokumenty, Tabulky, Prezentace, Meet, Chat a další. Technicky vzato se jedná o proměnu značky – Google Workspace nahrazuje stávající balík služeb G Suite. Google hovoří o novém uživatelském zážitku. Odkazuje se k červencovému oznámení. Tehdy v reakci na řešení jako Microsoft Teams nebo Slack propojil své stávající nástroje do jednoho prostředí, abyste s nimi mohli pracovat na jednom místě. Ne, že by teď změnil směr, výrobce pouze oznamuje, že zmíněné nové prostředí je dostupné všem firmám. V blízké době v něm pár menších novinek nabídne. Půjde o spolupráci na dokumentech s hosty a hostkami v chatovacích místnostech a při práci v Dokumentech a spol. využijete Meet v režimu PiP.

Barevnější loga

Jestliže je prozatím Workspace dostupný jen ve firmách, Google potvrdil, že jej nabídne také spotřebitelům a spotřebitelkám v nadcházejících měsících. Konkrétnější není. Workspace upraví logotypy aplikací jako Gmail. Jak budou vypadat, prozrazuje představovací video. Budou se podobat těm stávajícím, primární změna spočívá ve využití čtyř barev typických pro značku Google.

Firmy, které si předplácí G Suite Basic, Business či Enterprise, se do 16. října e-mailem dozví, co se pro ně změní. Google jim prý poskytne čas a podporu při přechodu. Nová loga a název balíku služeb se do aplikací promítnou během několika týdnů. Neziskové a vzdělávací organizace budou moct Workspace začít využívat někdy v nadcházejících měsících. G Suite Essentials se pouze přejmenuje na Google Workspace Essentials a ti, kteří jej využívají, nemusí nic dalšího řešit.

Zdroje: blog The Keyword | Google Cloud Blog | G Suite Updates

Byl pro vás článek přínosný?