Hlavní navigace

Galaxy Note 4 se pochlubí displejem s rozlišením 1440p či Snapdragonem 805

23. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple ukázal, že dotyková zařízení můžeme pohodlně ovládat prsty. Padla tak bariéra v podobě stylusu. Ten se ale později vrátil. Samsung zaznamenal velký úspěch s opravdu přerostlými smartphony, jimž se obvykle říká phablety. Na některé činnosti se na takové obrazovce stylus hodí. Potvrdilo to 10 milionů lidí, kteří si třetí přírůstek do série Galaxy Note koupili během prvních dvou měsíců.

Tip: Galaxy Note 3: Samsung oblékl nejlepší mobilní hardware do slušivé kůže

Není divu, že se chystá nástupce. Jaký bude? Prostřednictvím AnTuTu unikly specifikace Galaxy Note 4. Chloubou tohoto zařazení bude displej s vysokým rozlišením 2 560 × 1 440 bodů. Jak podotýká Neowin, tomuto rozlišení budou přesně odpovídat fotografie pořízené předním snímačem s 3,68 Mpx. Zadní foťák bude 16Mpx.

 

Ne v každé zemi dostanete stejný procesor. Pravděpodobně na západ se dostane nový čipset Snapdragon 805 s čtyřjádrovým procesorem Krait 450, jehož jádra mohou běžet až na taktu 2,7 GHz. V tomto zařízení ale poběží nejvýše na taktu 2,5 Ghz. K tomu přidejte výkonnou grafiku Adreno 420 (měla by být o zhruba 40 % výkonnější než stávající Adreno 330) a 3 GB operační paměti.

Vyjde vám, že novinka nebude zrovna ořezávátko. Do Asie naproti tomu dorazí varianta s domácí čipsetem Exynos 5433. Tento procesor je osmijádrový a údajně běží až na podezřele nízkém taktu 1,3 GHz. Může to být špatná informace. Podle prvních testů každopádně ukazuje záda Snapdragonu 805. I grafický čip Mali-T760 předbíhá Adreno 420.

Na data pak budete mít v základu vždy celkem 32 GB. Samsung nepřekvapivě zvolil poslední Android 4.4.3.

Zdroj: AnTuTu.com via Neowin
NextPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?