Hlavní navigace

Razer Raion je „kombík“ mezi gamepady. K čemu je dobrý?

14. 10. 2019

Sdílet

Americká firma specializující se na herní periferie představila nový gamepad. Razer Raion má hráčům přinést zážitek podobný tomu z arkádových automatů a využívá k tomu dvou specialit. Disponuje osmisměrným D-padem s taktilní odezvou a hned šesticí tlačítek na pravé straně ovladače. Kvůli tomu je Raion o poznání širší než běžné gamepady.

Raion je určen pro PC a PS4. Na čelní straně je kromě oněch šesti tlačítek s mechanickými spínači ještě dalších pět tlačítek, vzadu pak najdeme klasické shouldery a triggery. Kvůli plné kompatibilitě s konzolí obsahuje též touchpad. Gamepadu zcela chybí analogové páčky tudíž nebude vhodný pro závodní, sportovní nebo akční hry, kde jsou zapotřebí jemné pohyby. Naopak se bude hodit pro plošinovky nebo bojovky typu Mortal Kombat, u nichž zase záleží na přesném směrovém rozlišení.

Razer Raion měří 173 × 103 × 58 mm a váží 275 gramů. Připojuje se pomocí třímetrového USB kabelu. Jeho součástí je také „zvuková karta“, na těle totiž najdeme 3,5mm jack pro sluchátka. Doporučená cena Razer Raionu je 110 eur (2850 Kč), v prodeji bude ještě na podzim.

TIP: Takhle vznikaly animace prvního Mortal Kombatu

Zdroj: Razer

Byl pro vás článek přínosný?