Hlavní navigace

Garmin Vivomove vypadají jako luxusní klasické hodinky, ale zároveň měří fitness aktivitu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fitness divize Garmin je po té automobilové již druhá nejsilnější. Za první čtvrtletí utržila 142 milionů dolarů, o 9 % více než před rokem. Aktuálně má na trhu několik chytrých hodinek pro různé druhy sportů. Běžci mají řadu Forerunner, golfisti Approach, plavci Swim a mezi víceúčelové pak patří série Fénix, Tactix nebo Vivo. Tu poslední dnes Garmin doplnil o novinku Vivomove, „nejhloupější“ ze všech jeho hodinek, ale jako jediné vypadají jako společenské.

Garmin Vivomove Sport za 170 eur
Garmin Vivomove Sport za 170 eur

Vivomove jsou ručičkovou klasikou, ale zároveň obsahují Bluetooth a akcelerometr, kterým měří denní a noční aktivitu. Data pak posílají do aplikace Garmin Connect. Hodinky analyzují kvalitu spánku a počet ušlých kroků. Na ciferníku je vidět ukazatel s denním limitem i sloupec, který má upozornit, abyste se více hýbali. A to je všechno, co Vivomove umí. Dokonce ani nebudí nebo neinformují o notifikacích z mobilu.

Garmin Vivomove Classic za 220 eurGarmin Vivomove Premium za 300 eur
Garmin Vivomove Classic za 220 eur | Garmin Vivomove Premium za 300 eur

Omezené funkce se ale podepsaly na dobré výdrži. Knoflíkovou baterku CR2025 můžete měnit jen jednou za rok. Tělo je voděodolné (5 ATM), takže Vivomove přežijí koupel i pár temp v bazénu.

 

Hodinky jsou dostupné ve třech verzích. Všechny mají 42mm průměr a 12 mm na výšku. Základní model Sport se silikonovým páskem váží 51 gramů a stojí 170 eur (4600 Kč). Varianta Classic má kožený pásek, váží 48 gramů a stojí 220 eur (6000 Kč). Edice Premium má rovněž kožený pásek a k tomu tělo z nerezové oceli. Váží 697 gramů a stojí 8100 Kč. K dostání jsou na webu výrobce.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: Garmin

Byl pro vás článek přínosný?