Hlavní navigace

GeForce 9800 GX2 otestována

13. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

GeForce 9800 GX2 je nová high-endová karta od Nvidie, která používá dva čipy G92. Přestože oficiální vydání je naplánováno až na 18. března/marce, čínský server PConline.com.cn si z NDA hlavu nedělal a zveřejnil test tohoto akcelerátoru již nyní. Server Expreview sestavil z výsledků naměřených jejich kolegy následující tabulku:

Testovalo se na sestavě s procesorem Intel Core 2 Extreme QX6850, 2×1GB operační paměti s taktem 1066MHz, jako základní deska byla nejdříve použita Gigabyte GA-X48-DQ6, se kterou ale měla GeForce problémy, takže musela být použita ASUS Striker II Extreme s čipsetem nForce 780i SLI.

Jak si sami můžete všimnout, přibližně v polovině her zlobí antialiasing - ve třech nejde zapnout vůbec, v Crysis má podezřele velký propad výkonu, díky čemuž je v tomto jediném případě Radeon HD 3870 X2 rychlejší. Tam, kde testery nezradily beta ovladače, je GeForce 9800 GX2 výkonnější, než dvoučipová karta od ATi. Úměrně tomu bude trhač asfaltu od Nvidie také dražší, ceny v ČR budou začínat na 13 tisících korunách.

Na ovladačích je očividně ještě mnoho práce, zřejmě právě kvůli nim si Nvidia dává s vydáním na čas. Dá se předpokládat, že finální verze ForceWare (174.xx) odstraní dětské nemoci a možná o něco navýší výkon.

Zdroj: PConline.com.cn

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku