Hlavní navigace

Gelid SnowStorm: kompaktní chladič s inteligentním PWM a hlučností do 24 dBA

26. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka v portfoliu oblíbeného výrobce nese označení SnowStorm. Vyznačuje se kompaktními rozměry 102 (d) × 73,1 (š) × 138 (v) mm včetně ventilátoru a atypicky tvarovanými žebry, které mají za úkol rovnoměrně rozvádět protékající vzduch. Také PWM regulace nezůstala bez povšimnutí a oproti typickému lineárnímu zvyšování otáček se u Gelidu SnowStorm otáčky zvyšují podle křivky. Díky této inteligentní PWM regulaci je chladič v nižší zátěži déle tišší, zatímco při vysoké zatížení se otáčky zvednou mnohem rychleji.

Pasiv chladiče je tvořen hliníkovým žebrováním, které protíná trojice heatpipe, jež se přímo dotýkají rozvaděče tepla procesoru. O dostatečný průtok vzduchu se stará 92mm ventilátor s tloušťkou 25 mm, který pracuje v rozmezí 900–2200 ot./min. a hlučnosti 10–24,1 dBA. Maximální průtok vzduchu dosahuje hodnoty 66,3 m3/h. Životnost ventilátoru je udávána na 50 000 hodin při teplotě 40 °C, za což ventilátor vděčí hydrodynamickým ložiskům. Hmotnost celého chladiče je poměrně nízkých 372 g.

 

Gelid SnowStorm se bude prodávat za doporučenou maloobchodní cenu €21 (zhruba 580 Kč), avšak o konkrétní dostupnosti se zpráva nezmiňuje. Pravděpodobně se však na pulty prodejců dostane v blízké době. Příjemným bonusem pro uživatele je pětiletá záruční lhůta. Co se kompatibility týče, chladič osadíte na všechny běžně používané patice obou výrobců kromě extrémní LGA2011. Součástí balení je také teplovodivá pasta GC-2.

Zdroj: TZ Gelid

Byl pro vás článek přínosný?