Hlavní navigace

Gigabyte chystá Radeon HD 6970 s WindForce 3X

9. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chladič WindForce, který Gigabyte používá na svých z výroby přetaktovaných grafických kartách, snad není třeba dlouze představovat. Server TechConnect Magazine hlásí, že rodina karet s abnormálně vysokým počtem větráků se rozroste o nejvýkonnější jednočipový model ze stáje AMD, Radeon HD 6970. Gigabyte jej osadil chladičem WindForce 3X, který se může pochlubit vapor chamber, třemi měděnými heatpipes a třemi větráky s PWM regulací, a mírně přetaktoval.

Bohužel opravdu jenom mírně, až lze pochybovat, jestli si karta vůbec označení GV-R697OC-2GD zaslouží: frekvence jádra je zvýšena z 880 na 900 MHz (+2 %), paměti (2 GB GDDR5) běží na standardních 5,5 GHz efektivně.

Ke kartě lze bez rozdvojek připojit čtyři monitory, na zadním panelu najdete dva výstupy DVI, jeden HDMI a jeden DisplayPort. Součástí balení by údajně měl být také 180 cm dlouhý HDMI kabel s pozlacenými koncovkami. Cena není známa, ale karty prý budou dostupné „co nevidět“.

Důvodem, proč Gigabyte přetaktoval GPU jen o mrzkých 20 MHz, je ten, že má v záloze ještě variantu Super Overclock. GV-R697SO-2GD bude také používat chladič WindForce 3X a na pohled od sebe karty nerozeznáte. Čipy pro SOC edice ale prý procházejí speciálním výběrem a lze se dovtípit, že míra přetaktování bude vyšší (o kolik přesně, to si Gigabyte zatím nechává pro sebe). Mirek Jahoda tuto kartu vyfotil na CeBITu:

Zdroj: TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?