Hlavní navigace

Gigabyte Raptor. Vítězný design herní myši ze soutěže Make It Real jde do prodeje

27. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Myš postavená na základě vítězného designu ze soutěže „Make It Real“, kterou v minulém roce pořádala společnost Gigabyte, se konečně dostává na trh. Myš nese název Raptor a jde o dílo trojice designérů, kterými jsou  Hsieh Chen-Ta, Wu Tung a Liang Ai-Wei.

Gigabyte Raptor je vybavena optickým senzorem s rozlišením 800 až 4000 dpi, který odesílá data rychlostí 6400 snímků za sekundu. Senzor dokáže pracovat až do rychlosti 1,5 m/s a přetížení 20 G. Myš v základě váží 83 g a v případě zájmu lze její hmotnost zvyšovat až na 107 g pomocí dodatečných závaží. Slouží k tomu šest pozic, které lze obsadit třemi 1,8g a třemi 5,3g závažími.   

Raptor používá tlačítka Omron, u kterých výrobce udává životnost 10 milionů kliknutí. Kromě klasických dvou a kolečka jich najdeme na myši dalších šest. Dvě malá tlačítka za kolečkem slouží pro zvyšování a snižováni rozlišení a dvě na levé straně plní v základě funkci pro pohyb před a vzad v rámci prohlížeče.

 

Myš je dále vybavena dvěma speciálními červenými tlačítky, umístěnými po stranách. Pravé slouží v základě na přepínání profilu. Levé tlačítko nese označení „sniper button“ a po jeho stlačení se rozlišení myši dočasně sníží, díky čemuž je možný pomalejší pohyb zaměřovače. Funkci tlačítek je možné měnit pomocí přiloženého software Ghost.

Předpokládaná koncová cena je 1300 korun.

Zdroj: Bit-tech, Gigabyte

Byl pro vás článek přínosný?