Hlavní navigace

Gmail pro Android se stane poštovním klientem i pro jiné schránky (Outlook, Yahoo…)

20. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redaktoři magazínu Android Police se dostali k chystanému Gmailu 5.0 pro Android. Nová aplikace se převleče do Material Designu, ale větším překvapením je, že už nebude zpřístupňovat pouze poštovní schránky od Googlu, ale také jiných poskytovatelů.

Android Police konkrétně zmiňuje Outlook.com nebo Yahoo Mail, ale už nepíše, jestli bude možné přidat i ručně nakonfigurované účty přes POP3, IMAP nebo třeba Exchange. V tuto chvíli ještě není jasné, jestli ze zařízení zmizí výchozí aplikace E-mail a nahradí ji pouze Gmail. Vědět to budeme až v listopadu, kdy odstartuje OTA aktualizace Androidu 5.0 a s nimi také klíčových aplikací Googlu.

Google v posledních dvou letech přestává inovovat standardní aplikace z té open source části Androidu a vylepšuje jen ty vlastní proprietární, které distribuuje přes Play Store a které vnutí výrobcům. To se týká například klávesnice, fotogalerie, fotoaparátu, prohlížeče, launcheru, pro které má firma lepší alternativy Google Keyboard, Camera, Google+, Chrome a Now Launcher.

 

Blog GOS si mimochodem všiml, že Gmail možná bude používat další adresu. Kromě běžné mail.google.com se totiž v SSL certifikátu objevil odkaz i na inbox.google.com. Adresa zatím není funkční, ale možná má souvislost s chystaným propojením Gmailu a ostatních schránek.

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?