Hlavní navigace

Google aktualizoval Authenticator. PIN k příhlášení vám nově prozradí i hodinky

8. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli patříte ke svědomitým uživatelům a zároveň jste z velké části závislí na službách Googlu, určitě jste už slyšeli o možnosti dvoufázového ověřování. Když si tuto možnost v nastavení zabezpečení aktivujete, nebude pro přístup k vašemu účtu stačit jen heslo. Po pokusu o přihlášení správnými údaji jste ještě vyzváni k vyplnění kontrolního kódu.

Ten vám může přijít buď SMS zprávou, nebo se vám vygeneruje ve speciální aplikaci. A právě ta obdržela na platformě Android velkou aktualizaci, jež dokonce přináší i nativní aplikaci pro chytré hodinky s platformou Android Wear.

 

Nutno jedním dechem dodat, že aktualizace mohla přijít klidně o několik měsíců dřív. Designem aplikace zřetelně zaostávala za aktuálními trendy a třeba na iOS jste mohli najít mnohem hezčí a povedenější verzi. Ta aktuální pro Android už mnohem více připomíná iOS verzi a respektuje zavedená pravidla Material Designu.

Majitele chytrých hodinek s Android Wear ale mnohem více potěší právě nativní aplikace Authenticatoru pro Android Wear, po které mnozí volají už více než rok. Aktuálně tak nemusíte při vyplňování kódu chodit pro mobil a všechny potřebné a synchronizované kódy máte přímo na svém zápěstí.

V mobilní aplikaci si ale pro zachování bezpečí můžete nastavit, aby se na hodinkách kódy nezobrazoval dokud neodemknete svůj zabezpečený mobil, což může také nejeden uživatel ocenit. Google Authenticator je k dispozici v Obchodu Play a pochopitelně zdarma. Nová verze by měla být už nyní dostupná všem uživatelům. Krom těchto novinek ještě přibyla podpora NFC klíčů, zatím však jen pro vývojáře a na jejich rozšíření si ještě budeme muset chvíli počkat.

Zdroj: AndroidPolice

Byl pro vás článek přínosný?