Hlavní navigace

Google: „Android 7.1 vyjde ještě v prosinci. Beta vyjde jen pro tři zařízení“

12. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem prosince vyjde desetinková aktualizace Nougatu. Android 7.1 přijde spolu s novými Pixely, ale Google jej vydá i pro Nexus 5X, 6, 6P, 9, Player a Pixel C. Brzy by měl odstartovat betatest, do kterého budou zapojeny jen Nexusy 5X a 6P plus Pixel C.

Android 7.1 vyjde v prosinci
Android 7.1 vyjde v prosinci

Google také prozradil hlavní novinky. My už je známe (viz náš přehled), ale jen pro pořádek. Android 7.1 přímo podporuje virtuální realitu Daydream a A/B systémové aktualizace. U živých tapet mohou tvůrci nabídnou rozšířená metadata, například odkazy na místa, kde byly fotky pořízeny.

Na systémové úrovni budou podporovány kruhové ikony. Ty využívá Pixel Launcher, ale budou jej moci používat i prostředí třetích stran. Důležitou novinkou jsou zkratky aplikací. Jde až o pět statických nebo dynamických položek v kontextovém menu vyvolaném delším stiskem ikonky aplikace. Je to obdoba 3D Touche z iPhonů.

 

Google dále mluví o podpoře obrázkových klávesnic. Místo písmen mohou obsahovat nálepky, animované gify a jiné srandičky. Z aplikací se dále bude možné dostat do nového nastavení, odkud půjde smazat nepotřebné/nevyužívané soubory. Přesnou funkčnost ale zatím neznáme.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?