Hlavní navigace

Podporuje vaše banka Google, Apple, Fitbit nebo Garmin Pay? Kde najít oficiální informace?

Sdílet

Tématu bezkontaktních plateb pomocí chytrých mobilů nebo hodinek se na Cnews pravidelně věnujeme. V našem aktualizovaném přehledu můžete sledovat, které banky nabízejí vlastní řešení a které spustily univerzální řešení v podobě Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay nebo Fitbit Pay. A pokud ještě nespustily, tak zase přes různé zdroje sondujeme, kdy by tak mohly učinit. Kromě našeho přehledu ale existují i oficiální webové stránky zmíněných služeb, kde podporu jednotlivých zemí, bank nebo karetních společností najdete také. Stačí navštívit nápovědy:

Tamní informace jsou sice závazné, ale ne tak často aktualizované. Kupříkladu Garmin stále tají, že už jej mohou využívat majitelé karet Revolut. Google se zase pořád nehlásí k České spořitelně nebo Home Creditu. A žádná ze služeb pochopitelně ani dopředu nehlásí, kdo se jej chystá podporovat. To monitorujeme jen my.

Kromě čtyř zmíněných služeb, které již fungují i v Česku, se ve světě používají mnohé další. Zpravidla za nimi stojí výrobci mobilů, proto se můžete setkat se Samsung Pay, LG, Huawei Pay nebo Mi Pay (Xiaomi). V minulosti vznikal i Microsoft Pay, ale než se stačil rozšířit, Microsoft ukončil vývoj mobilů i hodinek.

Byl pro vás článek přínosný?