Hlavní navigace

Google bude lidem lépe doporučovat hudbu, koupil společnost Songza

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google koupil hudební službu Songza a chce pomocí ní vylepšit vlastní Play Music. Songza se zabývá doporučováním playlistů vhodných pro určité činnosti. Zajímavostí je, že seznamy skladeb sestavují hudební experti, nikoliv algoritmy, jako se snaží sám Google nebo i konkurence jako Spotify či Deezer. Detaily obchodu neznáme, ale před měsícem se šuškalo, že je firma na prodej na 15 milionů dolarů.

Songza nabízí několik nálad: hudbu, která vás uklidní, udrží vzrušené, nebo která vás má teprve nabudit. Další nálada je vhodná pro práci, řízení, vaření, usínání, probouzení, randění, případně vám aplikace doporučí úplně novou muziku.

Po vybrání nálady (nabídka se mění v průběhu dne) si uživatel zvolí hudební styl a Sonza mu nabídne některý z playlistů. Jestli se hudba uživatelům líbí a pro danou činnost se hodí, o to rozhodují sami pomocí lajkování.

 

Služba běží od roku 2007, ale pořád funguje jen v USA a Kanadě. Poslech je zdarma, a to na webu i v aplikacích pro Android, iOS, WP a BlackBerry. Kvůli regionálním zámkům u nás bohužel ke stažení nejsou. O rozšíření by se ale mohl postarat Google. Ten slibuje, že na funkčnosti Songzy nic měnit nebude, ale v příštích měsících bude hledat způsob, jak lepší „lidštější“ doporučování hudby nabídnout i ve své službě Play Music.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?