Hlavní navigace

Google bude vědět, co chcete vložit, aniž byste to nejdříve zkopírovali

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jordan Novet z webu Venture Beat si všiml nové funkce, na které teď Google pracuje. Jmenuje se Copyless Paste (vložení bez zkopírování) a lze ji experimentálně zapnout v Chromu Canary pro Android (stahujte odsud). V prohlížeči pak stačí navštívit stránku chrome://flags, zmíněnou položku najít a aktivovat.

Google popisuje, že Chrome bude na webech vyhledávat kontextové informace posledních navštívených stránek. Hledali jste třeba menu ve své oblíbené restauraci, pak otevřete mapy a Google vám při zadání adresy do vyhledávače doporučí název oné restaurace. Kontextová data se uchovají lokálně, nebudou se posílat na server.

Stejně by to mohlo fungovat u nalezených kontaktů nebo různých oznámení na webech, ty by se doporučovaly při vkládání nových záznamů do adresáře nebo kalendáře. Google ale nepotvrdil, ve kterých aplikacích bude Copyless Paste fungovat, ani jaké typy informací bude analyzovat.

Ač můžete novinku aktivovat, tak vám zatím nebude fungovat, alespoň v mém případě a testu s restauracemi mi Google Mapy žádnou adresu nedoporučily. Funkce je možná závislá na novější verzi Google Play Services, případně bude připravené až pro Android O. Dostupnost v aktuálním Chrome Canary totiž napovídá, že ve stabilní verzi Chromu by se Copyless Paste mohlo objevit až ve verzi 60. A ta vyjde někdy začátkem srpna.

Copyless Paste v Chrome Canary Copyless Paste v Chrome Canary

Byl pro vás článek přínosný?