Hlavní navigace

Google chce rychleji přenášet data mezi mobily a počítači. Kupuje nadějný Bump

17. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z nejoriginálnějších mobilních aplikací teď bude patřit Googlu. Ten za nezveřejněnou částku koupil společnost Bump, která vyvíjí stejnojmenný software pro rychlou synchronizaci fotek, videí, kontaktů nebo jiných souborů mezi mobily, tablety a počítači.

 

Sdílení probíhá vzájemným šťouchnutím. Bump podle geolokace a šťouchnutí (údajem z akcelerometru) pozná, která zařízení se mají spárovat. Na počítači zase musíte mobilem bouchnout do mezerníku. Pohodlnější přenos souborů jen tak nenajdete. Vlastně ano, jmenuje se Android Beam. To se dvě zařízení navzájem očichají pomocí NFC. Právě know-how vývojářům Bumpu bude zřejmě Googlu sloužit k tomu, jak Beam (a Android obecně) vylepšovat i v budoucnu,

Tvůrci slibují, že Bump rozhodně neukončí a chystají další novinky. Možná i konečně prolomí některé limity. Bump například zmenšuje fotografie a umí přenést soubory o maximální velikosti 20 MB.

Kromě této aplikace společnost vyvíjí ještě fotosíť a aplikaci s názvem Flock. Ta slouží pro vytvoření společných fotoalb. Představte si, že s rodinou nebo přáteli navštívíte společnou akci, kde pořídíte hromadu snímků. Flock dle EXIFu pozná, že jste na místě byli společně, a nabídne vám sdílení fotek s ostatními. To je funkce, která by se hodila například v Googlu+.

Zdroj: Bump

Byl pro vás článek přínosný?