Hlavní navigace

Google chce využít smrti Windows XP k prodeji chromebooků

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Microsoft začal v roce 2001 prodávat Windows XP, říkal, že je čas na velkou změnu. Totéž teď činí Google, který chce přesvědčit firmy, aby zahodily staré počítače s XP a koupily chromebooky nebo chromeboxy. Okolo 30 % počítačů teď poběží na starých nechráněných systémech, Google chce tuto část populace přesvědčit o svých výhodách.

Americký řetězec BestBuy například od neděle začal prodávat Acer Chromebook C720 za pouhých 99 dolarů, pokud tam zákazník přinese starý počítač s Windows XP na protiúčet. Samotný Google se ale zaměří na firemní prostředí.

Když firmy do 30. června koupí tzv. „Chromebooks for Business“, které mají navíc webovou správu uživatelů, nastavení a práv, dostanou slevu 100 dolarů za každé zařízení. A firmy, které jsou závislé na aplikací pro XP, zase dostanou slevu na virtualizované systémy, kde jim stávající programové vybavení poběží přímo v prostředí prohlížeče. Konkrétně jde o VMware Desktop as a Service se slevou 200 dolarů či o 25 % nižší cena za Citrix XenApp Platinum Edition.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?