Hlavní navigace

Google chce zlepšit Gmail. Kupuje proto tvůrce skvělého pošťáka Sparrow

20. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste hledali alternativní e-mailový klient pro iOS nebo Mac OS X, nejspíš jste narazili na Sparrow. Je dobře hodnocený, má rychlé a přehledné ovládání, dostatek funkcí a hlavně je poměrně drahý. Verze pro počítače stojí osm eur, pro mobily 2,39 eura.

Vzhledem k tomu, že výchozí poštovní aplikace na počítačích Applu i Gmail pro iOS mají velké rezervy, stal se Sparrow i přes vyšší cenu hodně vyhledávaným řešením. A to tak, že si jej všiml i Google a před pár okamžiky oznámil nákup celé společnosti, tedy vývojového týmu a jeho technologií. Cenu ani podmínky obchodu neznáme.

Schopné lidi Google využije při zlepšování Gmailu (a že to potřebuje jako sůl). Dom Leca, šéf Sparrow tvrdí, že budou nadále svoji aplikaci podporovat a nechají ji dostupnou ke stažení. Jinými slovy, nové funkce už nečekejte, přijdou pouze opravy.

 

V poslední době je to už třetí oznámená akvizice Googlu, která má co dočinění s mobilními a desktopovými aplikacemi. Nejdříve to byl multiplatformní kecálek Meebo, pak Google šel po placené kancelářské sadě QuickOffice.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?