Hlavní navigace

Google chystá modulární displeje. Sami si poskládáte velkou úhlopříčku z menších panelů

7. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Laboratoř Google X prý pracuje na dalším projektu. List Wall Street Journal díky svým zdrojům zjistil, že Google najal bývalou profesorku z MIT a spoluzakladatelku projektu One Laptop Per Child (OLPC) Mary Lou Jepsen. V Googlu bude vyvíjet displeje.

Vícemonitorové sestavy už profesionálové či hráči dávno používají
Vícemonitorové sestavy už profesionálové či hráči dávno používají (foto: Jon B / Flickr) 

A ne ledajaké. Zdroje WSJ tvrdí, že firma hledá způsob, jak bezešvě skládat displeje podobně jako kostky lega. Když budete potřebovat větší obrazovku, přidáte nový panel. To už funguje i dnes, ale technologie má ještě rezervy. Obrazovky například nemají dostatečně tenké rámečky, aby obraz přecházel plynule z jednoho panelu na druhý.

 

Google už s modulárními zařízeními zkušenosti má. Jeho telefon Ara rovněž funguje jako skládačka. Do speciálního skeletonu zapojíte displej, čipset, modem, akumulátor a další komponenty formou modulů, které bude možné za chodu vyměňovat a přidávat.

Multidisplejový systém by mohl fungovat podobně. Vždy navíc bude jednodušší skládat z malých věcí velké. Menší displeje si sami uspořádáte tak, aby obklopily vaše zorné pole. Jsou i levnější a méně náročné na výrobu, skladování i přepravu. Zde už ale vaříme z vody. Wall Street Journal má pouze střípky informací, které navíc Google nechce ani komentovat.

Zdroj: WSJ via Gizmodo

Byl pro vás článek přínosný?