Hlavní navigace

Google denně aktivuje 1,3 mil. nových Androidů, celkem už 480 mil.

Sdílet

Zdroj: Redakce

Eric Schmidt z Googlu na včerejší tiskové konferenci Motoroly prozradil, že jeho firma každý den aktivuje už 1,3 milionu nových zařízení s Androidem. Ještě v červnu to byl „pouhý“ milion. Celkem už Google aktivoval 480 milionů zařízení se zeleným robůtkem. Na polovinu miliardy se tak chlapci a děvčata z Mountain View dostanou někdy za 14 dní.

Smutně ale vypadá počet aktivací u tabletů. Denně jich je jen 70 000, a to zřejmě až v poslední době díky povedenému a levnému modelu Nexus 7.

Statistiky Androidu září 2012

Google na stránce pro vývojáře ukázal ještě aktualizované statistiky podílu jednotlivých verzí Androidu. Stále s přehledem vede Android 2.3 Gingerbread s 57,5% zastoupením, ale Android 4.0 už má bez desetinky 21 % podíl a poslední Android 4.1 Jelly Bean 1,2%. Jak už jsme ale říkali dříve, rostoucí podíl čtyřkových Androidů ovlivňují více prodeje nových telefonů než upgrade těch starých. Bohužel.

 

Další zajímavá čísla o podílech Androidů a jednotlivých zařízení se můžete dozvědět na Google+. David Kolečkář se rozpovídal o hře Dead Trigger a Jan Husák o aplikaci Big Launcher. Dost s přehledem vedou produkty Samsungu.

Byl pro vás článek přínosný?