Hlavní navigace

Google Docs v MS Office: Cloud Connect už téměř dokonalý

22. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google před časem potěšil všechny uživatele MS Office (2003 a novější), když uvedl doplněk Cloud Connect. Ten totiž umí spojit desktopovou aplikaci s online kanceláří Google Docs. To je vhodné, pokud máte raději prostředí Wordu, Excelu nebo PowerPointu místo jednoduššího rozhraní Docs. Nebo jej lze využít pro okamžité ukládání (zálohování dokumentů). A stejně jako v Docs pak můžete dokument sdílet a ihned upravovat s více lidmi najednou, hledat starší revize apod.

Jenže doteď Cloud Connect fungoval pouze pro nové dokumenty. Ty jste nejdříve museli otevřít nebo vytvořit v MS Office. Starší dokumenty uložené v Docs doplněk bohužel neviděl. Tedy až do včerejška, když Google přidal funkci „Open from Google Docs“ (nepřeloženo, i když ostatní funkce jsou). Cloud Connect najde všechny relevantní dokumenty pro jednotlivé aplikace (Word tedy nevidí uložené tabulky), navíc lze mezi nimi hledat.

Google Cloud Connect

Pokud používáte MS Office i Google Docs, můžete už vše vyřešit jednou aplikací. Ještě by bylo fajn, kdyby Google myslel i na jiné kancelářské balíčky.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?