Propojení prý bylo matoucí. Google rozdělil Drive a Photos

Protože už služby nebudou synchronizovány, nebudou se obrázky přidané do jedné objevovat automatické ve druhé.

2
Google Photos
Google Photos

Oživeno dne 11. července 2019

Jak Google slíbil, tak učinil. Google Drive a Google Photos jsou nyní zcela oddělené služby, mezi nimiž nedochází k automatické synchronizaci obsahu. Je ale možné pomocí nové funkce manuálně zkopírovat fotografie z Drivu do Photos.

Původní článek ze dne 17. června 2019

Na základě zpětné vazby Google mění údajně matoucí propojení služeb Drive a Photos. Od 10. července se fotografie a videa nahraná do úložiště Drive nebudou automaticky objevovat v aplikaci Photos, resp. obráceně. Obě služby tedy budou fungovat odděleně bez synchronizace, takže i když např. obrázky odstraníte ze Drivu, zůstanou nadále v aplikaci Photos.

V Google Photos se dále objeví funkce pro manuální výběr snímků a videí pro nahrání do Drivu. Pořád platí, že soubory budou žít v každé službě odděleně. Přidáte-li identický snímek v původní kvalitě do obou služeb, bude to ovšem také znamenat, že zabere dvojnásobek místa oproti dosavadnímu modelu. Pomocí nástroje Backup and Sync budete moct stále nahrávat obsah do obou služeb. Na stávající obsah vám Google nesáhne.

Více informací případně najdete na webu Googlu.

Zdroj: blog The Keyword via Thurrott.com

Propojení prý bylo matoucí. Google rozdělil Drive a Photos
Ohodnoťte tento článek!
5 (100%) 3 hlas/ů

2 KOMENTÁŘE

  1. Patřím k idiotům, co nikdy nepochopili, jak to PŘESNĚ funguje, navíc v kombinaci s mobilem (třetí místo, kde mohou být fotky). Google Photo (https://photos.google.com) jsem nikdy aktivně nepoužíval. Jediné, co vím je, že když jsem něco vyfotím v mobilu, tak se mi to automaticky objeví na filesystému PC v Google disku v adresáři “Fotky Google”, takže nemusím chodit nikde na web a mohu to rovnou otevřít editorem atd.

    Znamená to, že o tuto funkcionalitu přijdu? Z článku jsem to nějak nevyčetl a ani u Google jsem to nenašel https://support.google.com/photos/answer/9316089?p=blogpost_transitionarticle&visit_id=636957989726780274-3529170745&rd=1&hl=cs
    (řeší se tam opačný směr, ale o směru mobil -> PC ani slovo).
    Aktuální nastavení mám tohle:
    https://i.imgur.com/V59Oosh.png
    https://i.imgur.com/1R7aoko.png

    Jak jsem psal, vůbec nechápu, jak to funguje, navíc když je ta synchronizace teď vypnutá a vlastně jaký je rozdíl mezi těma dvěma nastaveními (co které přesně ovládá), ale to už je teď asi jedno.

    • Pouzival jsem to uplne stejne… Vyfotil fotku mobilem, na WIFI se zalohovala do Google Photos, pak se stahla i do PC pres aplikaci Zalohovani a synchronizace.

      Nechapu, co na tom chce Google menit nebo vymyslet.

      Proste na Google Photos ma byt nastaveni “Zpristupnit moje fotky na Google Drive”. Neco takového tam je. Tak v cem je problem? Kdo to nechce, az si zrusi.