Hlavní navigace

Duo není mrtvé. Google ho vybavil videochatem pro až osm lidí

27. 5. 2019

Sdílet

Je to už dávno, kdy Google naposledy přišel s něčím novým v Duu. Jeho komunikátor zaměřený na bezpečný videochat se ale dočkal, čímž nám firma mimoděk potvrdila, že s ním aspoň zatím stále počítá. U Googlu nikdy nevíte.

O nepořádku v komunikátorech od Googlu jsme už párkrát psali. Aktuálně spotřebitelskému trhu nabízí na videochat Duo, primárně na smartphony zaměřený komunikátor. Vznikl v roce 2016, jeho sesterský nástroj pro textovou komunikaci už mezitím skončil. (Původní Hangouty zaniknou ve prospěch komunikátorů Hangouts Chat a Meet, to jen pro doplnění.)

Prozatím Google komunikátoru Duo věří. Nachystal pro něj totiž tři novinky. Konečně podporuje videochat ve skupině, a to až o osmi lidech. Duo je zřejmě posledním komunikátorem, který se s ním vytasil. Messenger ho podporuje od konce roku 2016, WhatsApp se přidalo o zhruba rok a půl později. I skupinový videochat Duo šifruje na obou koncích. Podle Googlu se podpora týká Androidu a iOS, web však nezmiňuje.

V určitých regionech, kde jsou data drahá, lze nastavit úsporný režim. Srazí spotřebu dat, ale také kvalitu videa. Úsporný režim využijeme i v Česku, najdete ho pouze ve verzi pro Android. Nastavení je aplikováno jak na mobilní sítě, tak na Wi-Fi, a vztahuje se to také k osobě, které voláte. Dále můžete do videovzkazu pro ty, kdo se vám zrovna nedovolají, přidat text, emoji nebo malůvky. Novinku jako první nabízí klient pro Android, na iOS se dostane brzy.

Zdroj: blog The Keyword

Byl pro vás článek přínosný?