Hlavní navigace

Google Feed je něco jako sociální síť bez lidí

19. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Skitterphoto / Pixabay

Google ve své vyhledávací aplikaci pro Android a iOS nabízí chytré karty, které vám doporučují nový obsah na základě vašich zájmů. Umělá inteligence přitom dosud brala v úvahu jen zájmy závislé na tom, co jste v minulosti vyhledávali.

V USA a v následujících týdnech i jinde ve světě se však do karet dostane i obsah závislý na globálních trendech nebo událostech z vašeho blízkého okolí. Google vás zaplaví hromadou nových článků, videí nebo sportovních výsledků, které vás vůbec nemusí zajímat. Nevhodný obsah lze samozřejmě schovat a aplikace se podle chování učí, co zobrazit příště.

Témata, která vás zajímají, můžete v nastavení vyhledávače přidávat ručně. V nové verzi aplikace to půjde ještě snadněji. Stačí vygooglit název filmu, jméno osoby, hudební skupiny, sportovního klubu apod., mezi výsledky pak uvidíte tlačítko Sledovat. Když na něj kliknete, aplikace daný zájem v budoucnu zařadí mezi priority.

Z Google News si chytré karty vypůjčí agregátor zpráv. V kartě se objeví událost, pod ní pak horizontální přehled článků na dané téma. Často tak bude možné na danou věc uvidět různé názory (pokud nepůjde o tutéž přetištěnou zprávu od ČTK).

Feed je revoluční funkcí vyhledávače. Ještě nedávno bylo zvykem, že jste Google cíleně navštívili, abyste něco našli. Teď vám Google nabízí odpovědi na otázky, které jste ani nepoložili. Nekonečný feed zpráv vybraných umělou inteligencí má za cíl připoutat vás k displeji ještě o několik minut déle.

Byl pro vás článek přínosný?