Hlavní navigace

Google Glass zase o kousek blíž. Firma spolupracuje s výrobcem brýlí Luxottica

25. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dnes oznámil spolupráci s italskou společností Luxottica. Ta je největším výrobcem brýlí na světě. Skupina stojí za značkami Ray-Ban, Oakley, Vogue-Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli a Arnette, ale sluneční i dioptrické brýle dělá i pro velké módní domy jako Armani, Prada, Versace, Chanel apod. Vlastní také maloobchodní sítě s více než 7000 pobočkami po celém světě.

Oakley Airwave 1.5 Oakley Thump 2
Oakley Airwave 1.5 | Oakley Thump 2

Luxottica pomůže Googlu s návrhem dalších typů obrouček. Google už letos ukázal první stylové brýle série Titanium Collection, díky spolupráci s Luxotticou toho může předvést mnohem více. Nemusí to přitom být jen společenské brýle, ale také čistě sportovní. Jedna ze značek spadajících pod italského giganta – Oakley – už v minulosti vyrobila „chytré“ brýle.

 

Oakley Thump obsahovaly MP3 přehrávač s až 1GB pamětí a výdrží okolo šesti hodin. Dnes už se ale neprodávají. Firma ale má v nabídce lyžařské brýle Airwave 1.5 za 649 dolarů, které obsahují displej, GPS, Wi-Fi a dokáží při jízdě zobrazovat rychlost, vzdálenost, délku a výšku skoku, teplotu a další údaje.

Pro Google je ale mnohem cennější zmíněná široká síť obchodů než bohatá nabídka různých typů brýlí. Brýle nejsou telefon, ty si těžko koupíte přes e-shop, aniž byste si je vyzkoušeli, jestli jsou pohodlné a jak na vás vypadají. A to mluvíme pouze o slunečních brýlích. Ti s dioptrickými mají ještě o starost více. Oznámená spolupráce je tak dalším dílem skládačky, než Google definitivně oznámí, kdy začne Glass prodávat široké veřejnosti.

Byl pro vás článek přínosný?