Hlavní navigace

Google by se rád vrátil na mobily od Huaweie. V USA požádal o výjimku

Sdílet

Zdroj: Redakce

Obchod Play a aplikace Googlu jsou od května 2019 nedostupné na všech nových zařízeních značek Huawei a Honor. Americké ministerstvo obchodu nedovoluje místním firmám spolupracovat s čínskou společností a poskytovat jí komerčně software, hardware nebo služby. Přes 300 společností ovšem požádalo o výjimku a úřad se rozhoduje, jestli je bude schvalovat. A novým žadatelem je teď i Google, potvrdil to produktový manažer Androidu Sameer Samat pro německou agenturu DPA.

Šance, že Google povolení získá, tady jsou. V obdobné situaci byl také Microsoft, který výjimku dostal v listopadu. Od té doby může Huawei využívat jeho software a služby a například nedávno představené notebooky Honor MagicBook 14 a 15 již běží na Windows 10. Kromě toho obsahují i mobilní Ryzeny, takže AMD je na bílé listině ministerstva také.

https://twitter.com/Honorglobal/status/1232009804828164096

Sám Huawei nedávno prozradil, že spolupráce s Googlem je pro něj klíčová, ale zároveň ukázal, že si umí poradit i bez něj. Posílil vývoj a za produkty Googlu buduje náhrady. Má vlastní obchod App Gallery, služby Huawei Mobiles Services a přesvědčuje vývojáře, aby své aplikace publikovaly i u něj.

Zdroj: DPA via Thurrott

Byl pro vás článek přínosný?