Hlavní navigace

Google Instant míří na iOS a Android

5. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší letošní změnou na vyhledávacím poli bylo zavedení dynamického zobrazování výsledků, zatímco ještě píšete dotaz. Google Instant přistál (viz naše zkušenosti) před dvěma měsíci na našich počítačích a pomalu si nachází cestu na mobilní zařízení.

V USA byl spuštěn beta test, na stránce Googlu si uživatelé mohou funkci zapnout odkazem pod vyhledávacím polem. Od té chvíle se budou výsledky měnit zároveň s jejich psaním. Google prý zapracoval na optimalizacích, ale přesto je funkce vhodná hlavně pro Wi-Fi a 3G sítě. Proto ji lze kdykoliv na stejném místě zase vypnout.

Instant prozatím funguje jen s anglickou verzí vyhledávače, a to na Androidu 2.2+ a iOS 4. Další země, jazyky a platformy mají přijít v průběhu následujících měsíců.

Má zkušenost: Na Instant v desktopové verzi si pomalu zvykám, ale spíš ve formě funkce v prohlížeči Google Chrome. Ten nehledá výsledky, avšak rovnou načte stránku na první dobrou. Na mobilu (se svižnějším připojením) může Instant více ukázat svou sílu. Pokud jste pomalí dotykoví písaři jako já, dynamické hledání by mohlo hodně pomoci. Alespoň podle ukázky z videa. Na vlastní kůži si to vyzkoušíme až později.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?