Hlavní navigace

Žádné překvapení. Geekovský svátek Google I/O proběhne v tradičním termínu

24. 1. 2020

Sdílet

Zdroj: Skitterphoto / Pixabay

I/O, největší vývojářská konference Googlu, se letos uskuteční mezi 12. a 14. květnem. Jako již tradičně proběhne v amfiteátru Shoreline v Mountain View a řada přednášek včetně úvodní keynote bude streamována online.

Média již volají: „Víme, kdy Google představí Android 11.“ Neví. Akce Google I/O je tradičně spjata s uvedení nových verzí Androidu a služeb na něm postavených. Jenže v posledních třech letech firma odhaluje novou verzi systému s dvouměsíčním předstihem. V březnu tak vyšly Android O, Android P i Android Q. Jediné, co můžeme říct s jistotou, je, že Android R nedorazí, ale testovací verze rovnou začne s názvem Android 11. Google totiž loni dal najevo, že kódová označení jsou matoucí.

Letošní ročník I/O i tak může přinést spoustu dobrot. Loni Google odhalil levnější telefony Pixel 3a, představil velké vylepšení aktualizačního procesu Androidu, ukázal nový tmavý vzhled systému a prezentoval též pokroky v oblasti strojového učení. Novinky se týkaly vizuální navigace, offline hlasového asistenta, automatizovaných nákupů na webu atd. Čeho se dočkáme letos, to se dozvíme již za 109 dní.

Zdroj: Sundar Pichai

Byl pro vás článek přínosný?