Hlavní navigace

Google Maps budou radit, kde zaparkovat. Časem snad půjde přímo plánovat v navigaci

25. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Souboj o nejlepší navigační aplikaci pokračuje. Ty od Googlu ve verzi pro Android se brzy naučí další užitečnou věc, a sice vám budou lépe radit s tím, kde zaparkovat. Google Maps 9.51.0 beta rozebrali na webu Android Police. U lokací, kde lze parkovat, je nově indikováno, zda je parkování placené či zdarma.

Cena uváděna není, ačkoli nelze vyloučit, že se ceny v detailech objevovat budou. Google Maps dále o možnostech parkování v místě informují před zahájením navigace. Pakliže přímo v místě parkovat nelze, můžete si tak naplánovat parkování jinde v okolí. Jedná se o drobnosti, ale užitečné. Cody Toombs z Android Police pouze kritizuje, že v dřívější verzi bylo před zahájením navigace díky indikátoru možné odhalit, jak obtížně se v daném místě parkuje.

Z rozboru instalačního souboru vyplývá, že by se časem v Google Maps mohla objevit funkce pro automatické naplánování navigace nikoli přímo do cílové destinace, nýbrž na parkovací místo poblíž. (Protože těch 200 metrů dojdete a nebudete chtít za každou cenu nechávat vozidlo před vchodem.)

Lze zaparkovat tam, kam jedete? Lze zaparkovat tam, kam jedete? (Foto: Android Police)

Mapy od Googlu by se dále měly naučit zobrazovat odhadovaný čas řízení na základě historicích dat. Délka cesty ostatně není prvek, jenž sám o sobě spolehlivě řekne, jak dlouho pojedete.

Parkování je v Google Maps funkce nové. V lednu se informace o možnostech parkování začaly zobrazovat, ale jen ve vybraných městech v USA. Dříve či později bude ale tato funkce využitelná globálně a o její užitečnosti nemám pochybnosti.

Byl pro vás článek přínosný?