Hlavní navigace

Google začne v mapách označovat podniky vlastněné černochy

31. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: Justin Sullivan Getty Images
Spojenými státy stále hýbou demonstrace a heslo Black Lives Matter. Google nyní oznámil, že umožní označení podniků a obchodů jako Black-owned business. Tedy v překladu jako podniky vlastněné černochy či afroameričany.

Google je chce tímto podpořit. Zákazníci by pak takový obchod cíleně navštívili a dali mu přednost před jinými. Označení obchodu bude moci provést pouze jeho majitel, který musí mít u Googlu verifikovaný účet.

Jako ikonku Google zvolil černé nakloněné srdce v červeno-oranžovém kolečku. Uživatelům ve Spojených státech se pak v mapách objeví ve vyhledávání i v podnicích v okolí. Zde doplní již existující ikonku pro podniky vedené ženami (toto označení je v mapách již dva roky) či místa, jež jsou LGBTQ friendly.

Tip: Aplikace Bez Andreje vám řekne, jestli výrobek pochází od Babiše

Google běžně označuje podniky například pro jejich bezbariérovost, nicméně ač Česko dostává řadu funkcí v předstihu, ty výše zmíněné jsou přístupné (pravděpodobně) pouze ve Spojených státech.

Google Mapy Black podniky Google Mapy a označování podniků

Sundar Pichai již dříve oznámil, že Google bude činit kroky v dlouhodobé podpoře černošské komunity. Na tyto a podobné účely hodlá Google utratit 175 až 300 milionů dolarů. V samotném Googlu nyní pracuje méně než 4 % černochů a méně než 1 % native/indiánů (původních obyvatel USA), což se má také podle Pichaie změnit.

zdroj: Google, 9to5google

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.