Hlavní navigace

Google nahlédne do vašich domovů. Za půl miliardy kupuje bezpečnostní kamery Dropcam

22. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to měsíc, co list The Information přišel se zprávou, že má Google zájem o koupi společnosti Dropcam. Spekulace byly skutečně pravdivé, byť Dropcam nekoupí přímo Google, ale jeho dceřinka Nest, kterou letos koupil za 3,2 miliardy dolarů. Nová akvizice jej vyjde na 555 milionů dolarů, píše Recode.

Nest i Dropcam podnikají ve stejné odvětví – propojené domácnosti. Nest vyrábí chytré termostaty a kouřové hlásiče, Dropcam zabezpečuje domácnost pomocí kamer nebo senzorů pohybu. Ve společném oznámení obě společnosti slibují, že udělají všechno pro ochranu uživatelů a že stávající uživatelé se sloučení nemusí bát. Upozorňují také na fakt, že jejich služby budou vždy placené, nikoliv s reklamou, jak je u Googlu zvykem.

Co Dropcam prodává

V nabídce společnosti najdeme základní indoor kameru Dropcam za 149 dolarů. Ta má 107° úhel záběru, 4× zoom, základní zvukovou i obrazovou kvalitu. Lepší Dropcam Pro zabere až 130°, má 8× zoom, lepší mikrofon a i optiku, která si dokonaleji poradí v horších světelných podmínkách. Kamera je ale dražší, stojí 199 dolarů.

Kamery berou napájení z USB, obraz umí bezdrátově streamovat přes Wi-Fi (verze pro má i 5GHz síť). Video lze sledovat online na webu nebo v aplikacích pro iOS a Android. Na dálku je tak lze ovládat, nastavovat nahrávání, plánovat nebo aktualizovat. Dropcam prodává i cloudové úložiště pro záznam videa. Za 9,95 USD měsíčně (99 USD ročně) uchová až 7denní záznam, za 29,95 USD měsíčně (299 USD ročně) pak až 30denní. Zde se nabízí propojení s úložiště Drive nebo možná lépe – YouTube.

Dropcam doporučuje kamery pro zabezpečení, hlídání dětí, zvířecích mazlíčků nebo sledování podniků kvůli krádežím. V létě začne za 29 dolarů prodávat ještě senzor pohybu Tabs, který uživatel přilepí ke dveřím nebo oknu a při otevření mu přijde zpráva na mobil, nebo se vyšle signál k záznamu na kameře.

 

Zdroj: Nest, Dropcam

Byl pro vás článek přínosný?