Hlavní navigace

Google Now míří do stabilního Chromu. Chytré karty z mobilu budou i na desktopu

26. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už od začátku roku proplouvají karty z Google Now i do desktopového prohlížeče. Začalo s testovací verzí Canary, přišlo to do bety a teď Google oznámil, že Now míří i do stabilní verze prohlížeče. Funkci oficiálně spustil v pondělí, ale bude trvat několik týdnů, než se dostane ke všem.

Google Now ve Chromu
Google Now ve Chromu | Foto: Google

Ke Google Now už nemá smysl opakovat jednou řečené, více informací najdete v našich dřívějších článcích pod zvláštním štítkem. Ve zkratce: Now je asistent, který ve Windows, OS X a Chrome OS (nikoliv Linuxu) zobrazí informace, které si uživatel sám vyžádá. Protože už vás Google zná, ví, kdy byste měli vyrazit do práce (v závislosti na stavu dopravy). Řekne, jak jsou na tom akcie oblíbených firem, výsledky vámi zvolených sportovních týmů, jaké je venku počasí nebo co se hraje v nejbližším kině.

 

Now už v omezené míře funguje i česky. Ne všechny karty u nás fungují, nemůžete zadávat české dotazy, ale pokud už máte Android nebo iOS, dovedete si představit, co nabízí. Now v Chromu bude umět to samé. Podmínkou je, abyste byli přihlášeni ke stejnému účtu jako na mobilu nebo tabletu. Now se nejdříve rozšíří do anglicky mluvících zemí, později i do zbytku světa. Proto se nedivte, že jej v prohlížeči ještě nevidíte.

Byl pro vás článek přínosný?