Hlavní navigace

Google oslavuje 12. výročí

27. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google slaví 12. narozeniny. Internetová jednička na to upozornila novým Doodlem, tedy obrázkem nahrazujícím tradiční barevné firemní logo na stránkách google.com. Obrázek vytvořil americký malíř Wayne Thiebaud, který se na dorty snad specializuje (viz seznam děl na Wikipedii). O narozeninách se už šuškalo před 20 dny, ale tehdy byl speciální balónkový Doodle jen takovou legráckou. Častěji se totiž slaví až 27. září.

GoogleDvanácté narozeniny Googlu

I když s těmi narozeninami existuje problém. Datum bylo zvoleno zřejmě náhodně (7. i 27.). V historii se sice stalo několik významných údalostí (opět pomůže Wikipedia), ale Google takové datum nepamatuje. Samotná společnost byla oficiálně schválena 4. září 1998, doména google.com byla zaregistrována už rok předtím – 15. září 1997.

A víte do vlastně slovo Google znamená? Jedná se o parafrázi termínu „googol“, označení pro 10100, neboli jednička a sto nul. Název měl připomínát jakýsi cíl společnosti organizovat takřka nekonečné množství informací na webu. To se jim během 12 let docela podařilo, nemyslíte?

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?