Hlavní navigace

Google otevřel obchod Play Movies pro 40 nových zemí. Česko mezi nimi chybí

17. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vyjednávat práva k filmům a televizním pořadům musí být ve středu Evropu pořádný oříšek, když se to z velkých zahraničních firem povedlo jen Applu. Google před pár hodinami otevřel obchod Play Movies pro minimálně 38 nových zemí. Pokryl všechny země Skandinávie, k tomu Lucembursko, Nizozemsko a Portugalsko. Další podporované země leží v Latinské Americe a Africe. Jsou mezi nimi i některé z nejchudších států světa jako Niger, Mali nebo Haiti.

Google Play Movies v Česku stále chybí
Google Play Movies v Česku stále chybí

Seznam nově podporovaných zemí: Aruba, Benin, Bolívie, Burkina Faso, Kambodža, Kapverdy, Chile, Kolumbie, Kostarika, Dánsko, Dominikánská republika, Ekvádor, Salvador, Finsko, Gabon, Guatemala, Haiti, Honduras, Pobřeží slonoviny, Lucembursko, Mali, Mauricius, Namibie, Nizozemsko, Nikaragua, Niger, Norsko, Panama, Paraguay, Peru, Portugalsko, Rwanda, Senegal, Švédsko, Togo, Uruguay, Venezuela, Zambie.

TIP: Google Play: Hudbu a knihy máme, ale těchto 6 funkcí nám ještě chybí

Dosud byl filmový obchod dostupný v těchto zemích: Antigua a Barbuda, Austrálie, Belize, Botswana, Brazílie, Fidži, Francie, Hongkong, Indie, Itálie, Jamajka, Japonsko, Kanada, Korea, Mexiko, Nepál, Německo, Nový Zéland, Papua-Nová Guinea, Rusko, Srí Lanka, Španělsko, Tanzanie, Trinidad a Tobago, Spojené království, Spojené státy a Zimbabwe. Televizní pořady a seriály jsou zatím jen v USA, Británii, Japonsku a Austrálii.

 

Google taký rozšířil dostupnost hudební služby Play Music. Ta je momentálně dostupná v 25 zemích: Austrálie, Belgie, Česká republika, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Maďarsko, Mexiko, Německo, Nizozemsko, Nový Zéland, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Spojené království, Spojené státy, Španělsko a Švýcarsko. Nově přibylo Norsko, Řecko, Slovensko a Švédsko.

S rozšiřováním obsahových obchodů zřejmě souvisí i plán mezinárodního prodeje Chromecastu. Zcela jistě je to ale také poslední krok k většímu rozšíření koncových zařízení, jako jsou Chromebooky a Nexusy prodávané v Play Storu.

via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?