Hlavní navigace

Google chystá novinky. Nabídne prý levnější Pixel a vlastní chytré hodinky

14. 2. 2019

Sdílet


Google chce letos výrazně rozšířit produktovou nabídku a začne prodávat nový hardware. Tvrdí to zdroje japonské listu Nikkei, které jsou těsně napojené na významné čínské továrny FIH Mobile (součást Foxconnu), Pegatron a Quanta Computer.

Asi nejočekávanějšími mají být smartphony přezdívané Pixel Lite. Na rozdíl od highendových Pixelů 3 zapadnou do střední třídy, což by se mělo odrazit ve slabší výbavě, lacinější konstrukci, ale hlavně ceně. Základní Pixel 3 s kapacitou 64 GB totiž stojí 849 eur (22 000 Kč), varianta Lite by mohla být zhruba o třetinu levnější. Právě nižší cena může Googlu zajistit větší tržní podíl.

Spekuluje se též o hodinkách Pixel Watch. Google již roky vyvíjí systém Wear OS (dříve Android Wear), ale doposud pro něj neměl vlastní hardware, spoléhal se na partnery. Že přitom má s hodinkami velké plány, naznačuje nedávno oznámená akvizice části týmu Fossilu zaměřeného právě na výrobu chytrých hodinek. Magazín Android Police navíc vyšťoural inzerát, že Google hledá viceprezidenta pro nově vznikající divizi wearables. Možná již našel, pracovní nabídka totiž byla stažena.

Podle Nikkei Google připravuje ještě další generaci reproduktoru Home a novou domácí bezpečnostní kameru. O ni by se měli postarat inženýři z Nest Labs.

Kdy se novinek dočkáme, zatím nevíme. Nabízí se však začátek května a konference I/O, na které Google pravidelně představuje i nový hardware.

Byl pro vás článek přínosný?