Hlavní navigace

Google přestane vydávat Chrome pro Android 4.0. Poslední bude Chrome 42

4. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jste zvyklí brouzdat na webu pomocí Chromu? Pak byste měli zvážit, jestli nevyhodit stávající smartphone s Androidem 4.0. Google pro něj totiž přestane prohlížeč optimalizovat a v konečném důsledku vydávat. Buď si budete muset najít jiný program, nebo budete muset popřemýšlet o upgradu na novější operační systém.

Google tvrdí, že v loňské roce zaznamenal výrazný pokles počtu starších zařízení s Chromem. Konkrétně o 30 %. Čísla mu dávají zapravdu. Jak vám v úterý prozradil Lukáš, tržní podíl Androidu s kódovým označením Ice Cream Sandwich spadl pod 6 %. Poprvé byl uvolněn na podzim roku 2011. Sice to není tak dávno, ale ve světě smartphonů se s trochou nadsázky jedná o celé dekády.

 

Právě tato verze Androidu je mnohými považována za první moderní, elegantní a skutečně použitelnou. Buď jak buď, 6 % ze všech aktivních zařízení se zeleným robotem je v absolutních číslech stále vysoká hodnota. Od prvního uvedení Google uživatelům Ice Cream Sandwiche nabídl čtyřiadvacet nových verzí Chromu.

Posledním vydáním se stane Chrome 42, kterého se dočkáme někdy v polovině dubna. Od té doby budete používat nezabezpečený a neaktualizovaný prohlížeč. Tak schválně, najdou se mezi vámi tací, jichž se ukončení podpory dotkne? Jak to budete řešit?

Zdroj: Chromium Blog

Byl pro vás článek přínosný?