Hlavní navigace

Google prodloužil podporu Chromu pro Windows XP do konce roku 2015

19. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chrome dal sbohem zásuvným modulům jako Java nebo Silverlight, rozhodně se ale v nejbližší době nechystá dát kopačky Windows XP. Tento starý operační systém je již více než rok bez oficiální podpory, uživatelé tudíž nedostávají žádné aktualizace, ať už opravy nebo záplaty. Není proto doporučeno, aby ho někdo nadále používal.

Minimálně by se používání měli vyvarovat uživatelé připojení k internetu, kancelářské stanice odpojené od sítě nic moc neohrožuje. Bez podpory je tudíž také Internet Explorer. Kdo Ikspéčka opustit nehodlá, měl by alespoň používat aktuální prohlížeč, což může být např. Chrome nebo Firefox.

 

Google svému prohlížeči navíc nově přislíbil podporu až do konce roku 2015. Příště se můžeme dočkat dalšího prodloužení, ale také pomyslného odpojení od přístrojů. Původní příslib podpory byl do dubna 2015. Tentokrát ale Google ze svého sdělení vynechal slůvko „alespoň,“ což beru jako naznačení, že se za stanovený časový rámec podpora už neposune.

Mozilla zatím datum ukončení podpory nestanovila, takže existuje šance, že Firefox bude pod Ikspéčky žít déle. Uživatelé by díky aktuálnímu prohlížeči rozhodně neměli upadat do iluzorního stavu, že jsou v bezpečí. Pořád se vystavují mnohem vyšším rizikům než uživatelé podporovaného operačního systému.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?