Hlavní navigace

Google reaguje na Amazon. Chystá vlastní doručovací drony [video]

29. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v prosinci nás překvapil Amazon, který řekl, že testuje doručovací bezpilotní letouny. Objednáte balíček, dron jej nabere ve skladu a zaletí vám s ním na zahradu nebo balkón. Hudba budoucnosti, ale firma už s technologií experimentuje a drony prototypuje.

A teď totéž činí i laboratoř Google X, která jinak pracuje na brýlích Glass, kontaktních čočkách, autech s umělou inteligencí apod. Google před pár hodinami oznámil Project Wing (křídlo), jenž se snaží o totéž co Amazon. Jen jejich dron vypadá jinak, spíš jako letadlo než kvadrokoptéra.

Technologii už firma testuje v Quennslandu v Austrálii, kde pomocí bezpilotního letounu doručila balíčky první pomoci, sladkosti, psí žrádlo nebo pitnou vodu. Co je zajímavé, dron při doručování nepřistává, ale balíček shazuje na tenkém lanku, které při dopadu odepne.

 

Ve videu, které Google publikoval, říká jeden z vývojového týmu, že jde také pouze o prototyp. Pracují na něm už dva roky, ale k reálnému nasazení chybějí ještě několik dalších let výzkumu a testování. 

via +Google

Byl pro vás článek přínosný?