Hlavní navigace

Google spustí legalizátor hudby ve stylu iTunes Match. Bude zdarma

30. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představení nových Nexů a Androidu 4.2 nebyly včera jedinými novinkami Googlu. Kromě toho totiž firma oznámila rozšíření obsahových služeb v obchodě Google Play. Zamíří do nových zemí, ale v Česku je zatím nehledejte. O to větší škoda. Do hudebního katalogu Play Music se totiž zapojí poslední z velkých vydavatelů – Warner Music.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Google rovněž přinese novou funkci „scan and match“, což není nic jiného než kopie iTunes Match od Applu. Aplikace zkontroluje vaši hudební sbírku na počítači a pokud najde shody, skladby se budou tvářit, jako byste je zakoupili online. Tím se nemusí zvlášť ukládat do cloudu a zároveň se budou synchronizovat do všech připojených zařízení. Když Google shodu nenajde, skladbu nahraje na váš účet, kde lze bezplatně uložit 20 000 souborů. Zdarma.

Jenže Google nabídne zdarma i onu porovnávací funkci. Apple a Amazon za ni chtějí roční poplatek 25 dolarů. Microsoft ji do svého nového Xbox Music chystá také, ale zatím bez dalších podorbností o funkčnosti a cenách. Novinka v Google Play přijde 13. listopadu do Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska a později také do USA, které jsou paradoxně jedinou zemí, kde právě Music funguje. Dostupnost u nás je ve hvězdách, ale Apple v Česku iTunes Match nabízí.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?