Hlavní navigace

Google Stadia chystá několik novinek, ale zatím ne tu, kterou chceme slyšet

21. 1. 2020

Sdílet

Už jsou to dva měsíce, co odstartovala nová herní platforma Google Stadia. Americký vyhledávací gigant se na rozdíl od Sony, Nintenda nebo Microsoftu nespoléhá na žádnou konkrétní konzoli. Tu díky streamování udělá z libovolného mobilu, počítače či televizoru. Nebo alespoň takový je cílový plán.

Jak už jsme shrnuli v podcastu, start Stadie nebyl podle představ ani hráčů, ani Googlu. Sliby zůstaly nenaplněny, objevily se chyby i nepříjemnosti, ale to vše chce firma postupně ladit a zdokonalovat.

Ještě v listopadu řekla, že chce více spolupracovat s vývojářskými studii, aby při portování her z jiných platforem opravdu využili všechny možnosti Stadie. Přibyly také další hry. Google dokonce koupil mladé herní studio Typhoon založené veteránem z Ubisoftu Alexem Hutchinsonem. Jím chystaná hra Journey to the Savage Planet vyjde přesně za týden na PS4, Xbox One a PC (Epic), ale budoucí tituly už nejspíš budou exkluzivně pro Stadii.

A pokud jde o nové hry, Google má v hledáčku přes 120 titulů, které by se letos ve Stadii měly objevit. Během první poloviny roku 2020 to navíc bude minimálně 10 exkluzivních her, které nebudou dostupné nikde jinde.

V krátkodobém horizontu, tedy během prvního čtvrtletí, přibydou i nové funkce:

  • Streamovat ve 4K půjde i v prohlížeči, nejen přes Chromecast Ultra.
  • Stadia zamíří na další mobily s Androidem (zatím je jen na Pixelech).
  • V prohlížeči bude možné využít Stadia Controller i bezdrátově.
  • Širší možnosti Google Assistanta při hraní na webu.

Ještě před koncem měsíce chce Google zveřejnit seznam her, které se ve Stadii objeví během února. Prozatím bohužel nevíme nic o bezplatné službě Stadia Base, u níž stále platí, že dostupná bude „někdy letos“. Google navíc tají, jestli (a kdy) Stadii rozšíří i do dalších zemí. V Česku ani na Slovensku totiž služba není dostupná.

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-266-zevrubně-o-nepovedeném-startu-google-stadia/

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?