Hlavní navigace

Google založil druhé herní studio. Šéfku přetáhl ze Sony

Sdílet

Google loni na podzim rozjel novou herní (cloudovou) platformu Stadia a ambiciózně se pustil i do vývoje her. V Montrealu založil vlastní studio, do jehož čela posadil Jade Raymondovou, veteránku dříve pracující v Ubisoftu a EA.

Včera firma oznámila, že zakládá již druhé studio, tentokrát doma v Kalifornii, konkrétně v Playa Vista (předměstí Los Angeles). I tohle povede žena, konkrétně Shannon Studstillová, která donedávna šéfovala studiu Sony Santa Monica, které již 15 let vyvíjí populární sérii God of War. Studstillová přitom nebude muset dojíždět příliš daleko, protože i její předchozí studio se navzdory názvu před lety přestěhovalo do Playa Visty.

Google zatím neřekl nic o tom, jaké hry chce vyvíjet. Jen podotýká, že hráčům naslouchá a chce přinášet exkluzivní tituly s „novými herními mechanikami a kreativními způsoby společného hraní“. Studio ostatně teprve nabírá lidi a vývoj AAA her zabere několik let. Na oznamování je zkrátka ještě čas.

Vyhledávací gigant má celkově již tři herní studia, v prosinci totiž firma koupila ještě kanadský Typhoon založený přeběhlíky z Ubisoftu, EA a WB. Na kontě má zatím jedinou hru, nedávno vydanou akční adventuru Journey to the Savage Planet. Na čem pracuje momentálně, zatím nevíme.

Konkurenční Sony momentálně vlastní 14 herních studií, Microsoft jich má 15. Nintendo má navenek pouze jedno studio, ale v něm několik nezávislých týmů pracujících na různých sériích. Do her už investuje také Facebook, jehož Oculus Studios se nedávno rozrostlo o česko-slovenské tvůrce Beat Games a Sanzaru Games. Velké herní ambice má také Amazon, který ale zatím jako jediný neoznámil vlastní platformu.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?