Hlavní navigace

Google u filmů prozradí hodnocení z ČSFD. Paradoxně ale musíte přepnout na angličtinu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Diagram znalostí (Knowledge Graph) je užitečná funkce ve vyhledávači Googlu, která se snaží na dotaz rovnou odpovědět, případně vedle výsledků zobrazí další zajímavý kontext. Pokud se „zeptáte“ na Miloše Zemana, rovnou vám prozradí datum a místo narození, vzdělání, manželky, jeho knihy apod. Google čerpá data z Wikipedie, CIA World Factbooku nebo vlastní databáze Freebase.

Google ukazuje hodnocení z ČSFD
Google ukazuje hodnocení z ČSFD

U zvláštních dotazů odkazuje i na některé nesvobodné zdroje. Úplnou náhodou jsem si všiml, že u filmů či seriálů zobrazuje jejich uživatelské hodnocení z ČSFD. Háček je v tom, že to Čechům ani Slovákům neukáže v lokalizovaných verzích vyhledávače, ale pouze po přepnutí jazyka na angličtinu. Spolu s tím ukáže také průměrnou známku z IMDb a webu Rotten Tomatoes.

Kromě toho v infoboxu zobrazí také rozpočet filmu. Místo popisku z Wikipedie vytáhne krátkou oficiální anotaci snímku. Doplní také ústřižky z profesionálních recenzí nebo odkazy na oficiální stránky na sociálních sítích.

 

Když Google přepnete na globální verzi, tak odkáže rovněž na trailer filmu. Místo ČSFD nasadí hodnocení z Metacritic a doplní ještě odkazy, kde film sehnat online.

Detaily filmů v různých verzích
Detaily filmů v různých verzích

Jak funguje vyhledávač v různých regionálních/jazykových verzích, si můžete vyzkoušet pomocí následujících odkazů:

Byl pro vás článek přínosný?