Hlavní navigace

Google ukončí podporu Chromu pod Windows XP, Vistou a staršími verzemi OS X

11. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čekali jsme na to, kdy firmy oznámí konec podpory svých produktů pro nepodporovaná Windows XP. Zvlášť sledujeme prohlížeče, protože těm, kteří odmítli platformu opustit, jsme radili, aby přinejmenším používali podporovaný prohlížeč. Tito jedinci budou mít od dubna o možnost méně, protože Google v tomto měsíci definitivně zařízne podporu Chromu. Nebude se to však týkat jenom Ikspéček.

 

Vedle Windows XP skončí podpora pro Windows Vista, která naopak od Microsoftu bude podporována ještě do dubna 2017. V tomto případě ale Google nepřekvapivě reaguje na to, že Vistu jednoduše skoro nikdo nepoužívá. I když ve svém příspěvku tak vlastně lže, když píše „since these platforms are no longer actively supported by Microsoft“. Podle Net Applications. com aktuálně používá Ikspéčka ještě 11,68 % majitelů počítačů globálně, zatímco o mnoho let mladší Vistu pouze 1,74 %. (Má i tak o něco vyšší tržní podíl než Linux.)

Google dále přestane svůj prohlížeč podporovat také pod několika staršími jablečnými platformami. Jedná se o OS X 10. 6, 10. 7 a 10. 8. Hovoříme opět o výrobcem dnes již nepodporovaných systémech. Poslední verze Chromu sice na těchto platformách fungovat nepřestane, ale jejím používáním se budete vystavovat bezpečnostním rizikům. Ani neuvidíte nové funkce, nicméně bezpečnost je na prvním místě.

Google Chrome

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?