Hlavní navigace

Google umožní vytvořit Chromebook ze starého MacBooku či notebooku s Windows

16. 2. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Nainstalovat Chrome OS na starý počítač jde už pár let pomocí nástrojů třetích stran. Jednu takovou společnost (Neverware) předloni Google koupil a má s ní zřejmě velké plány.

Včera Google představil Chrome OS Flex, což je oficiální řešení pro přeměnu notebooku či MacBooku na Chromebook. Využil k tomu systém CloudReady, za kterým stojí právě původní tým ze společnosti Neverware. Rozdílem je, že Chrome OS Flex je již oficiálním produktem Googlu se všemi výhodami, zejména co se týče rychlosti aktualizací. Původní neoficiální systém totiž závisel na open-source Chromium OS.

Nároky Chrome OS jsou výrazně nižší než u Windows, právě proto může být starší hardware pro tento systém ideální. Google uvádí, že může běžet na noteboocích starých i třináct let.

Chrome OS Flex můžete již stáhnout přímo z webu Chrome Enterprise. Půjde jej předem vyzkoušet pomocí bootu z flashdisku, a pokud bude vše fungovat jak má, tak nainstalovat.

Chtěli byste si ze starého notebooku vytvořit Chromebook?

zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.