Hlavní navigace

Google vás donutí sledovat další videa. YouTube zavádí automatické přehrávání

23. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skončí jedno video, dostanete desetisekundovou pauzu na vydechnutí a spustí se další klip. YouTube začal loni v létě experimentovat s automatickým přehráváním souvisejících videí. Teď už nejde o experiment, ale výchozí funkci. Naštěstí si ji můžete vypnout.

YouTube zavedl automatické přehrávání
YouTube zavedl automatické přehrávání

Na konci každého videa se na 10 sekund zobrazí odpočítávání s informací o dalším videu. Víme, že na stránce videí rádi komunikujete, takže odpočítávání se automaticky pozastaví, pokud se od přehrávače videa přesunete na stránce dolů, nebo začnete psát na klávesnici komentář nebo vyhledávací dotaz. Pokud nechcete, aby se další automaticky vybrané video přehrálo, můžete kliknout na tlačítko Zrušit,“ takto funkci popisuje sám Google.

Jsou dva způsoby, jak ji vypnout. Jeden přepínač se nachází vedle okna s videem (viz screenshot), druhý pak v nastavení přehrávače. Stačí klepnout na ikonku s ozubeným kolečkem a deaktivovat položku úplně nahoře. Služba si pak v prohlížeči uloží cookie, podle které si do budoucna volbu zapamatuje.

Automatické přehrávání je zatím dostupné pouze přímo youtube.com, neobjevuje se ve videích vložených na cizích stránkách.

 

via GOS

Byl pro vás článek přínosný?