Hlavní navigace

Google vylepšil brýle Glass. Nové mají 2 GB RAM a prodávají se už i v Británii

25. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré brýle Glass jsou dostupné v první zemi mimo USA, Google je začal prodávat v Británii, a to za 1000 liber (34 000 Kč). Koupit si je mohou všichni, tedy i nevývojáři. Stále však jde o experimentální program Explorer určený pro tzv. early adoptery, kteří mají pomoci vychytat mouchy a zkoušet nové aplikace.

Těch Google představil hned několik. Brity určitě osloví čtečka zpráv od The Guardianu nebo Goal.com, pomocí Livestreamu lze v reálném čase vysílat živé video zachycené brýlemi, Duolingo vás naučí dalším jazyků, Shazam rozpozná písničky, Allthecooks pomůže v kuchyni a v Zombies, Run! budete utíkat před nemrtvými.

 

Ještě zajímavější je, že nově prodávané brýle přijdou se dvě gigabajty operační paměti, což je dvojnásobek oproti předchozí generaci. To by mělo pomoci ve výkonu i stabilitě, ale na druhou stranu zůstal v brýlích původní a dnes už neefektivní čipset nebo menší akumulátor. Přesto Google tvrdí, že díky několika softwarovým aktualizacím dokázal zlepšit výdrž o 20 % a rychlost o 10 %.

Nově také umí fotit s tenkým bílým rámečkem (příkaz „ok glass, show the viewfinder“) a přibyly dvě karty v Google Now. Jedna sleduje zásilky a druhá poradí, kde jste zaparkovali auto. Přísun novinek a aktualizací v posledním týdnu napovídá, že konference Google I/O se kolem brýlí příliš motat nebude a skutečé druhé generace Glass se nedočkáme.

Zdroj: Google (1, 2, 3)

Byl pro vás článek přínosný?