Hlavní navigace

Google vylepšil integraci Flash Playeru ve Chromu. Je stabilnější a bezpečnější

9. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zásuvné moduly se zapříčiňují o nezanedbatelné procento ze všech pádů prohlížečů. Alespoň tomu tak bývalo, proti technologickým kiksům ovšem brojí jak výrobci zásuvných modulů, tak prohlížečů. Google se vůbec chytil dobré myšlenky. Do Chromu integroval Flash Player, tedy nejžádanější plugin ze všech. Má ho tak pod kontrolou a uživatelé se nemusí starat o jeho aktualizaci, neboť mají k dispozici vždy nejnovější verzi. Na tomto spojení vydělali všichni. Naposledy se jím inspiroval Microsoft, který nabízí zabudovaný Flash Player v Internet Exploreru ve Windows 8.

Pokud ve Windows používáte Chrome, všimnete si patrně stabilnějšího běhu pluginu. Google ve spolupráci s Adobe zabarikádoval Flash Player za ochrannými hradbami sandboxového režimu. Samotný Chrome je jím chráněn již dlouho. Dvouletá práce (!) by se měla vyplatit, protože uživatelům nyní hrozí mnohem menší nebezpečí, že jejich počítač napadne nějaký malware. K doprovodným efektům patří stabilnější běh, podle Googlu se vývojovému týmu povedlo snížit padání zásuvného modulu o celých 20 %.

 

Poprvé v historii si mohou Flash Playeru zavřeného v sandboxu užívat majitelé Windows XP. Tento systém prý používá 100 milionů uživatelů Chromu. Pro tak vysoký počet lidí se ještě vyplatí zabývat se bezpečností na dekádu starém systému, že? Flash Player má navíc přístup ke grafickému čipu, což může urychlit vykreslování, díky použité architektuře běží bez výhrad v Metru. Integrace zásuvného modulu se povedla na výbornou. Novinku najdete v posledním vydání Chromu.

Zdroj: Google Chrome Blog | The Chromium Blog

Byl pro vás článek přínosný?