Hlavní navigace

Google vylepšil mobilní Chrome i Chrome beta. Mají plno užitečných novinek

24. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z Moutain View tento týden dorazil update pro oba mobilní prohlížeče Chrome – stabilní i betaverzi. Zatímco první větev už dosáhla verze 27, druhá je o stupeň výše. Co je nového?

Chrome 27 pro Android

Aktualizace přinesla celoobrazový režim na smartphony. Pokud stránku posunete dolů, schová se hlavní panel a zůstane více místa pro web. Společný adresní řádek a vyhledávač (tzv. omnibox) je také chytřejší. Jestliže vyhledáte nějaký dotaz, zůstane v řádku pouze hledaný text, který lze dále upravit. A na tabletu přibyla historie karet. Po dlouhém stisknutí tlačítka zpět (v prohlížeči) vyskočí nabídka s předchozími otevřenými stránkami. Stahujte v Play Storu.

Chrome 27: fullscreen režim Chrome 27: v omniboxu je jen hledaný dotaz, nikoliv URL Chrome 27: historie karet na tabletu 

Chrome 28 beta pro Android

Nová beta přinesla integrovaný překladač stránek, jako už několik let funguje na desktopu. Pokud navštívíte web v jiném než mateřském jazyce, Chrome nabídne jeho překlad. Novinkou je také graf úspory dat, jesliže si aktivujete komprimační funkci. Na smartphonech se před omniboxem objevilo nové tlačítko +, které otevře nový panel. A na tabletu zase funguje celoobrazový režim. Google přidal i nové experimentální nastavení (aktivovat můžete WebGL, Web Audio a WebRTC), zrychleno bylo vykreslování a stránky si mohou nově vynutit fullscreen zobrazení. Stahujte v Play Storu.

Chrome 28 beta: graf úspory dat Chrome 28 beta: nové experimentální nastavení Chrome 28 beta: fullscreen režim na tabletu a překlad stránek 

 

Zdroj: Google (1, 2, 3)

Byl pro vás článek přínosný?