Hlavní navigace

Google zveřejnil rozvrh konference I/O. Představí na ní i Android M

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konference Google I/O je určena především vývojářům, kterým Google ukáže novinky pro tvorbu softwaru a hardwaru v ekosystémech Android, Chrome, App Engine apod. Každá taková akce ale začíná úvodní keynote, na které jsou představeny i produkty pro běžné uživatele.

Loni tam Google představil nový Android L, který kromě mobilů a tabletů zamířil i do televizorů, aut a hodinek. K tomu ukázal vylepšený Chromecast, více aplikací pro Chromebooky a vylepšenou kancelář a úložiště Drive.

Android M je na cestě
Android M je na cestě

Letošní rozvrh zmiňuje přednášku o zdravotní platformě Fit, univerzální video chat založený na protokolu WebRTC, hraní na Android TV nebo budoucnost supertabletů Tango. Jak si všiml magazín Android Police, v jedné přednášce týkající se pracovního využití Androidu Google zmínil i Android M.

Tak by se podle dosavadních zvyků měla jmenovat nová verze systému. Google už zmínku smazal, nejspíš jen zahladil stopy. Na veřejnost se ale tato informace stejně dostala. Prozatím to však nic neznamená. Neznáme funkce ani nový název. Cukrovinek začínajících na písmeno m- je však hodně: Milka, Marshmallow, Margot, M&M's, marmeláda, makronky…

Keynote odstartuje ve čtvrtek 28. května v 18:30 našeho času. Akce bude streamována online.

Byl pro vás článek přínosný?